Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσραηλινός στρατός: Εξολοθρεύσαμε τη μισή Χαμάς της Ράφας

Εχουν σκοτωθεί πάνω από 550 ένοπλοι στην περιοχή τις τελευταίες 40 μέρες, ενώ η επιχείρηση στη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζεται, αναφέρουν οι IDF.

Iσραηλινός στρατός: Εξολοθρεύσαμε τη μισή Χαμάς της Ράφας

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν εξαρθρώσει περίπου το ήμισυ της μαχητικής δύναμης της Χαμάς στη Ράφα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 550 ενόπλους στην περιοχή, καθώς η επιχείρηση στη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζεται, γράφουν οι Times of Israel.

Η 162η Μεραρχία του Ισραηλινού Στρατού μάχεται στη Ράφα για περισσότερες από 40 ημέρες, παίρνοντας πρώτα τον έλεγχο των ανατολικών προαστίων της πόλης και της συνοριακής διέλευσης με την Αίγυπτο στις αρχές Μαΐου. 

Ο ισραηλινός στρατός έχει πλέον τον έλεγχο ολόκληρου των συνόρου Αιγύπτου-Γάζας, του λεγόμενου διαδρόμου της Φιλαδέλφειας.

Οπως υποστηρίζει, πολλοί μαχητές σκοτώθηκαν σε χτυπήματα σε κτίρια και σήραγγες, ενώ εκτιμά ότι άγνωστος αριθμός τους εγκατέλειψε την περιοχή.

Η 162η Μεραρχία έχασε 22 στρατιώτες εν μέσω των μαχών στη Ράφα, οκτώ από τους οποίους σκοτώθηκαν το Σάββατο σε έκρηξη σε τεθωρακισμένο όχημα που δέχτηκε επίθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v