Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μία μείωση επιτοκίων το 2024 βλέπει ο Κασκάρι της Fed

Η κεντρική τράπεζα δεν έχει ακόμα επαρκή αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά σε πτωτική τροχιά, εκτίμησε ο Νιλ Κασκάρι.

Μία μείωση επιτοκίων το 2024 βλέπει ο Κασκάρι της Fed
Νιλ Κασκάρι, αξιωματούχος της Fed

O αξιωματούχος της Fed, Νιλ Κασκάρι, εκτίμησε την Κυριακή ότι είναι «εύλογη πρόβλεψη» ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια μόλις μια φορά τη φετινή χρονιά και θα περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο για να το πράξει. 

«Πρέπει να δούμε περισσότερες ενδείξεις για να μας πείσουν ότι ο πληθωρισμός έχει μπει για τα καλά σε τροχιά για να επιστρέψει στο 2%» τόνισε ο Κασκάρι σε συνέντευξή του στο CBS. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο υψηλό 22 ετών του 5,25% με 5,5%, όπου βρίσκονται από τον περασμένο Ιούλιο. 

«Είμαστε σε καλό σημείο αυτή τη στιγμή για να πάρουμε τον χρόνο μας, να λάβουμε περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, την οικονομία, την αγορά εργασίας, προτού να πρέπει να λάβουμε αποφάσεις» σημείωσε ο Κασκάρι. «Είμαστε σε ισχυρή θέση, αλλά αν λέγαμε ότι θα γίνει μόλις μια μείωση, η οποία είναι η μέση πρόβλεψη, αυτή πιθανότατα θα γινόταν προς το τέλος της χρονιάς» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v