Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Adidas διερευνά καταγγελίες για χρηματισμό στελεχών της στην Κίνα

H δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο έλαβε καταγγελία για υπεξαίρεση «εκατομμυρίων ευρώ» από ανώτερα στελέχη.

Η Adidas διερευνά καταγγελίες για χρηματισμό στελεχών της στην Κίνα

Η Adidas έχει ξεκινήσει έρευνα για δωροδοκία μεγάλης κλίμακας στην Κίνα, αφού η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο έλαβε καταγγελία για υπεξαίρεση «εκατομμυρίων ευρώ» από ανώτερα στελέχη, ανέφεραν στους Financial Times καλά πληροφορημένες πηγές. 

Η ανώνυμη επιστολή κατονομάζει αρκετούς Κινέζους υπαλλήλους της Adidas, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου διευθυντή που ασχολείται με τον προϋπολογισμό της Adidas για διαφήμιση στην κινεζική αγορά, ο οποίος σύμφωνα με το έγγραφο ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η επιστολή υποστηρίζει ότι έχει γραφτεί από «υπαλλήλους της Adidas China» και κοινοποιήθηκε επίσης αυτόν τον μήνα στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Xiaohongshu,

Η επιστολή ισχυρίζεται ότι το προσωπικό της Adidas έλαβε μίζες από εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών. Ένας δεύτερος ανώτερος διευθυντής της Adidas, ο οποίος εργάζεται σε διαφορετικό τμήμα στην Κίνα, κατηγορείται ότι έλαβε «εκατομμύρια σε μετρητά από προμηθευτές και φυσικά αντικείμενα όπως ακίνητα».

Η Adidas επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια επιστολή στις 7 Ιουνίου που την ειδοποιούσε για «πιθανές παραβιάσεις συμμόρφωσης στην Κίνα». Ανέφερε ότι «δεσμεύτηκε να συμμορφώνεται με τους νομικούς και εσωτερικούς κανονισμούς και τα ηθικά πρότυπα σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε» και ότι «διερευνούσε εντατικά αυτό το θέμα μαζί με εξωτερικούς νομικούς συμβούλους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v