Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Ξύλο στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Μέλη της συντεχνίας των υπαλλήλων στην «Αρχή Ηλεκτρισμού» συνεπλάκησαν με «αστυνομικούς».

Κύπρος: Ξύλο στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στα κατεχόμενα, στο υπό παράνομη λειτουργία αεροδρόμιο της Τύμπου (Ercan) όταν μέλη της συντεχνίας των υπαλλήλων στην «Αρχή Ηλεκτρισμού» συνεπλάκησαν με «αστυνομικούς».

Οι συντεχνιακοί φέρονται να είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του μετασχηματιστή του Αεροδρομίου με σκοπό να εισέλθουν σ’ αυτό και να αποκόψουν την παροχή ρεύματος στο αεροδρόμιο.

Αιτία ήταν οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος της εταιρίας “Τ&Τ” που το διαχειρίζεται και οι οποίοι ανέρχονται σε 92 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, δηλαδή γύρω στα 2.6 εκατομμύρια ευρώ,

Η είδηση πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Εμρουλάχ Τουρανλί συμφώνησε με την «κυβέρνηση» Τατάρ να εξοφλήσει το χρέος με δόσεις δεν έπεισε τους εργαζόμενους. Ο ηγέτης της συντεχνίας δήλωσε πως καμία αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα γίνει τελικά και πως δεν πρόκειται η συντεχνία να δεχθεί να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τα χρέη του Τουρανλί.

Το τελευταίο είναι μια εκτίμηση η οποία βασίζεται στην εμπειρία του παρελθόντος αφού προ μηνών η «κυβέρνηση» της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» έσβησε φορολογικό χρέος του Τουρανλί ύψους μάλιστα 50 εκατομμυρίων ευρώ κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ από σήμερα και λόγω της Γιορτής των Θυσιών των μουσουλμάνων, το αεροδρόμιο καλείται να διαχειριστεί πολλαπλάσιες των κανονικών πτήσεις.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v