Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Apple το πρώτο θύμα του νόμου για τις ψηφιακές αγορές

Η Κομισιόν αποφάνθηκε ότι η Apple δεν έχει συμμορφωθεί στην υποχρέωση να επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να «κατευθύνουν» τους χρήστες σε προσφορές εκτός του App Store χωρίς να τους επιβάλλουν χρεώσεις.

H Apple το πρώτο θύμα του νόμου για τις ψηφιακές αγορές

Οι Βρυξέλλες πρόκειται να κατηγορήσουν την Apple ότι έχει καταπνίξει τον ανταγωνισμό στο κατάστημα εφαρμογών της.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρησιμοποιήσουν τους νέους ψηφιακούς κανόνες κατά ενός τεχνολογικού κολοσσού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάνθηκε ότι η Apple δεν έχει συμμορφωθεί στην υποχρέωση να επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να «κατευθύνουν» τους χρήστες σε προσφορές εκτός του καταστήματος εφαρμογών της χωρίς να τους επιβάλλουν χρεώσεις, σύμφωνα με τρεις πηγές των Financial Times. 

Οι κατηγορίες θα είναι οι πρώτες που θα ασκηθούν εναντίον μιας εταιρείας τεχνολογίας βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές, νομοθεσία ορόσημο που έχει σχεδιαστεί για να αναγκάσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους στον ανταγωνισμό στην ΕΕ.

Η Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, δήλωσε τον Μάρτιο ότι διερευνά την Apple, καθώς και την Alphabet και τη Meta, υπό τις εξουσίες που της παραχωρήθηκαν από τον νέο νόμο. Αναμένεται ανακοίνωση σχετικά με τις κατηγορίες κατά της Apple τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσαν δύο πηγές στους Financial Times.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v