Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Sotheby’s προχωρούν στη μεγαλύτερη δημοπρασία... σαμπάνιας

Ο οίκος πλειστηριασμών θα δημοπρατήσει περίπου 1.500 μπουκάλια από τη συλλογή του Ταϊβανέζου Πιέρ Σεν. Ακόμα και 18.000 ευρώ αναμένεται να πιάσουν κάποια μπουκάλια!

Οι Sotheby’s προχωρούν στη μεγαλύτερη δημοπρασία... σαμπάνιας

Ο οίκος Sotheby's θα πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο πλειστηριασμό σαμπάνιας στην ιστορία αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι. Η δημοπρασία γίνεται σε μια στιγμή που οι τιμές συλλεκτικής  σαμπάνιας έχουν πέσει κατά 25% από τo υψηλό του 2022.

Ο οίκος πλειστηριασμών θα δημοπρατήσει περίπου 1.500 μπουκάλια από τη συλλογή του Ταϊβανέζου δισεκατομμυριούχου ηλεκτρονικών ειδών Πιέρ Σεν. 

Αυτή είναι η δεύτερη από μια σειρά πέντε διεθνών δημοπρασιών 25.000 φιαλών από τη συλλογή κρασιών του Σεν. Η πρώτη, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental του Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, συγκέντρωσε μέσα σε δύο ημέρες 16,8 εκατ. δολάρια.

Στα μπουκάλια που θα διατεθούν περιλαμβάνεται μια παρτίδα πέντε μπουκαλιών Salon Le Mesnil, Blanc de Blancs του 1971 που η αξία τους υπολογίζεται στα 18.000 ευρώ. Θα προσφερθούν επίσης συλλεκτικά μπουκάλια από κορυφαίους οίκους σαμπάνιας - συμπεριλαμβανομένων των Krug, Dom Pérignon, Salon και Roederer - που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι Ασιάτες αγοραστές μπορεί να κλέψουν την παράσταση στη δημοπρασία, καθώς οι νεότεροι καταναλωτές δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη σαμπάνια τα τελευταία χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v