Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Η Ευρώπη πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερους δασμούς και επιδοτήσεις

Δεν μπορούμε να είμαστε παθητικοί, αν οι δράσεις των άλλων απειλούν την ευημερία μας, υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ντράγκι: Η Ευρώπη πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερους δασμούς και επιδοτήσεις

Η Ευρώπη πρέπει να γίνει λιγότερο «παθητική» στην υπεράσπιση των οικονομικών της συμφερόντων και να είναι έτοιμη να επιβάλει περισσότερους δασμούς και να δώσει περισσότερες επιδοτήσεις σε τομείς όπου άλλες χώρες έχουν «άδικο πλεονέκτημα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

«Δεν θέλουμε να έχουμε μια προστατευτική εμπορική πολιτική στην Ευρώπη αλλά δεν μπορούμε να είμαστε παθητικοί, αν οι δράσεις των άλλων απειλούν την ευημερία μας», ανέφερε σε ομιλία του στην Ισπανία ο Ντράγκι.

Οι δηλώσεις του Ντράγκι, οι οποίες έγιναν λίγες ημέρες αφότου η Ε.Ε. ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση των δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υποδηλώνουν ότι η έκθεση που θα υποβάλει τον επόμενο μήνα σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης θα τάσσεται υπέρ μιας πιο παρεμβατικής βιομηχανικής πολιτικής. 

Γενικότερα, ο Ντράγκι υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τις τιμές της ενέργειας, να αναπτύξει κεφαλαιακές αγορές και να εφαρμόσει πιο αποφασιστικές εμπορικές και βιομηχανικές πολιτικές για να είναι ανταγωνιστική. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v