Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Δεν θα μείνει ατιμώρητη η κλοπή της Δύσης

Οργή του Ρώσου Προέδρου για την παροχή δανείων στην Ουκρανία με αξιοποίηση των τόκων που προκύπτουν από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στη Δύση.

Πούτιν: Δεν θα μείνει ατιμώρητη η κλοπή της Δύσης

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα σχέδια των δυτικών χωρών να παράσχουν στην Ουκρανία δάνεια χρησιμοποιώντας τόκους από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι κλοπή και δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Ο Πούτιν, μιλώντας σε συνάντηση με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο η Δύση αντιμετώπισε τη Μόσχα δείχνει ότι οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να πέσει θύμα ενός παρόμοιου δυτικού παγώματος περιουσιακών στοιχείων. «Παρά όλη τη ραθυμία, η κλοπή σίγουρα θα παραμείνει κλοπή. Και δεν θα μείνει ατιμώρητη», είπε ο Πούτιν.

«Τώρα γίνεται φανερό σε όλες τις χώρες, εταιρείες (και) τα κρατικά ταμεία ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα αποθεματικά τους δεν είναι καθόλου ασφαλή τόσο με τη νομική, όσο και με την οικονομική έννοια της λέξης».

Ο Πούτιν μίλησε μια ημέρα αφότου οι ηγέτες της G7 κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία στην παροχή δανείων 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τόκους από ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία που πάγωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v