Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Yes» είπαν στον Ελον Μασκ οι μέτοχοι: Συμφωνούν να πάρει αμοιβή 56 δισ.

(vid) «Γαμώτο, σας αγαπώ, παιδιά. Εχουμε την πιο φοβερή βάση μετόχων... Δεν ξεκινάμε νέο κεφάλαιο, αλλά ανοίγουμε νέο βιβλίο», δήλωσε στη συνέλευση. Στο Τέξας θα μεταφερθεί η έδρα της Tesla.

«Yes» είπαν στον Ελον Μασκ οι μέτοχοι: Συμφωνούν να πάρει αμοιβή 56 δισ.

Οι μέτοχοι της Tesla ψήφισαν τόσο για την επανέγκριση ενός πακέτου αμοιβών 56 δισ. δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο Έλον Μασκ όσο και για τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας, δίνοντάς του σημαντικές νίκες καθώς προσπαθεί να επανακτήσει τον έλεγχο της εταιρείας.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν στην ετήσια συνέλευση της Tesla στο Όστιν την Πέμπτη, θα ενισχύσουν τη θέση της εταιρείας καθώς προσπαθεί να ανατρέψει την απόφαση δικαστηρίου του Ντελαγουέαρ του Ιανουαρίου για ακύρωση του πακέτου option μετοχών του 2018 -το μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ-, λόγω ανησυχιών για την αξία του και την ανεξαρτησία του διοικητικού συμβουλίου.

Αν και η ψηφοφορία δεν αντικαθιστά την απόφαση του δικαστηρίου, η επικύρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για να πεισθεί το δικαστήριο να ανατρέψει ή να τροποποιήσει τη στάση του. Η επιρροή του Μασκ στην εταιρεία θα ενισχυθεί, αυξάνοντας το μερίδιο του διευθύνοντος συμβούλου σε πάνω από 20% από το 13% που είναι σήμερα.

Αφού έκλεισαν οι κάλπες λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στο Όστιν, ο Μασκ βγήκε στη σκηνή για να απευθυνθεί σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος που φώναζε το όνομά του, χοροπηδώντας πάνω-κάτω, πανηγυρίζοντας μπροστά σε μια μπλε και ροζ επιγραφή νέον με το σχήμα του Τέξας.

«Συγχαρητήρια, Ελον, για την αμοιβή που σου υποσχέθηκαν και για τη νέα σου έδρα στο Τέξας», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, στο X. «Καλώς ήρθατε σε μια Πολιτεία που δεν έχει ούτε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων ούτε φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων».

«Γαμώτο, σας αγαπώ, παιδιά», είπε στο ακροατήριο των προσεκτικά επιλεγμένων μικροεπενδυτών ο Ελον Μασκ. «Έχουμε την πιο φοβερή βάση μετόχων από κάθε άλλη δημόσια εταιρεία... Δεν ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο αλλά ανοίγουμε ένα νέο βιβλίο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v