Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CNBC: Πρόταση Τραμπ για πλήρη αντικατάσταση του φόρου εισοδήματος από δασμούς

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να συζήτησε την ιδέα σε συνάντηση που είχε με βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσιγκτον.

CNBC: Πρόταση Τραμπ για πλήρη αντικατάσταση του φόρου εισοδήματος από δασμούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την Πέμπτη σε συνάντηση με βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής η οποία θα αντικαθιστούσε τον φόρο εισοδήματος με δασμούς σε εισαγωγές, ανέφεραν πηγές που συμμετείχαν στη συνάντηση στο CNBC.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που συμμετείχε στη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον, ο Τραμπ αναφέρθηκε ακόμα στη χρήση δασμών ως διαπραγματευτικού όπλου έναντι άλλων κακόβουλων χωρών. 

Oι δηλώσεις Τραμπ δείχνουν ότι εξετάζει μια πολύ πιο προστατευτική εμπορική πολιτική σε σχέση αυτήν που εφάρμοσε το 2016 αν κατορθώσει να νικήσει στις επερχόμενες εκλογές τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Τραμπ έγραψε ότι συζητήθηκαν πολλά πράγματα στη συνάντηση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.  

«Η οριζόντια αντικατάσταση του φόρου εισοδήματος με δασμούς είναι σίγουρο ότι θα πλήξει τους Αμερικανούς με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και θα ανταμείψει αυτούς στην κορυφή» έγραψε στο X ο καθηγητής του New York University School of Law Ντέιβιντ Κάμιν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v