Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο νοσοκομείο ο Νόαμ Τσόμσκι με εγκεφαλικό

Ο φιλόσοφος, γλωσσολόγος, θεωρητικός και ακτιβιστής δυσκολεύεται να μιλήσει και η δεξιά πλευρά του σώματός του έχει επηρεαστεί. Πώς αντιδρά όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα, σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο που νοσηλεύεται.

Στο νοσοκομείο ο Νόαμ Τσόμσκι με εγκεφαλικό

Ο Νόαμ Τσόμσκι νοσηλεύεται στη Βραζιλία -χώρα καταγωγής της συζύγου του- αναρρώνοντας από ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από έναν χρόνο, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του την Τρίτη.

Η Βαλέρια Τσόμσκι είπε μέσω email ότι ο 95χρονος σύζυγός της βρίσκεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, όπου τον μετέφερε με ασθενοφόρο μετά το εγκεφαλικό του Ιουνίου 2023. Το ζευγάρι κατοικεί στη Βραζιλία εκεί από το 2015.

Ο 95χρονος φιλόσοφος, γλωσσολόγος, θεωρητικός και ακτιβιστής έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός που είχε πυροδοτήσει διάφορες εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Η σύζυγός του του επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ στη βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S.Paulo, το οποίο ανέφερε ότι ο Τσόμσκι δυσκολεύεται να μιλήσει και η δεξιά πλευρά του σώματός του έχει επηρεαστεί. Καθημερινά τον επισκέπτεται νευρολόγος, λογοθεραπευτής και πνευμονολόγος.

Η Βαλέρια Τσόμσκι είπε ότι ο σύζυγός της παρακολουθεί τις ειδήσεις στην τηλεόραση και όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα, σηκώνει το αριστερό του χέρι σε μια κίνηση θρήνου και θυμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v