Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελον Μασκ: Οι μέτοχοι της Tesla ψηφίζουν υπέρ της αμοιβής μου ύψους $56 δισ.

Είναι επίσης υπέρ της πρότασής του να μετεγκαταστήσει την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Τέξας. Αλμα 7% για τη μετοχή.

Ελον Μασκ: Οι μέτοχοι της Tesla ψηφίζουν υπέρ της αμοιβής μου ύψους $56 δισ.

Οι μέτοχοι της Tesla ψηφίζουν με "μεγάλη διαφορά" υπέρ της αμοιβής 56 δισ. δολαρίων του Έλον Μασκ και της πρότασής του να μετεγκαταστήσει την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Τέξας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της.

"Και τα δύο ψηφίσματα των μετόχων της Tesla περνούν σήμερα με μεγάλη διαφορά", δήλωσε ο Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X αργά το βράδυ της Τετάρτης, ευχαριστώντας τους επενδυτές για την υποστήριξή τους. Αλμα 7% κάνει η μετοχή της Tesla μετά από τις δηλώσεις του Ελον Μασκ για νίκη του και στα δύο θέματα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα αποτελέσματα που επικαλείται ο Μασκ στα γραφήματα είναι προκαταρκτικά με την ετήσια συνέλευση της Tesla να πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη. Όμως η έγκριση των ψηφισμάτων θα σηματοδοτούσε μια τεράστια νίκη για τον Μασκ, ο οποίος θα μπορούσε να λάβει το μεγαλύτερο πακέτο αμοιβών στην ιστορία των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Oι μέτοχοι της Tesla ψηφίζουν για δύο ψηφίσματα και μπορούν να έχουν την άποψή τους μέχρι την ετήσια συνέλευση της εταιρείας. Το πρώτο μέτρο που εξετάζεται είναι αν θα δοθεί το πράσινο φως για ένα πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισ. δολαρίων, το οποίο οι μέτοχοι ενέκριναν αρχικά το 2018, πριν ακυρωθεί από δικαστή του Ντελαγουέαρ τον Ιανουάριο.

Το δεύτερο ψήφισμα είναι αν η Tesla θα πρέπει να μεταφέρει την έδρα της Tesla από το Ντέλαγουερ στο Τέξας. Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε αφού ο Μασκ ρώτησε τους ακολούθους του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X νωρίτερα φέτος αν η Tesla θα έπρεπε να πραγματοποιήσει μια τέτοια κίνηση - με ένα ηχηρό ναι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v