Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Έξι νεκροί σε ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κριβί Ριχ

Παράλληλα, οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στη ρωσόφιλη κυβερνήτρια της Γκαγκαουζίας στη Μολδαβία, ενώ Ουάσιγκτον και Κίεβο θα υπογράψουν νέα συμφωνία ασφαλείας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ουκρανία: Έξι νεκροί σε ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κριβί Ριχ

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Κριβί Ριχ προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυμτισμό άλλων 11, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Κάθε μέρα και κάθε ώρα, ο ρωσικός τρόμος αποδεικνύει ότι η Ουκρανία, μαζί με τους εταίρους της, πρέπει να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε δήλωση του στην εφαρμογή Telegram.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη φίλα προσκείμενη στο Κρεμλίνο κυβερνήτρια της μολδαβικής περιοχής Γκαγκαουζία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Οι κυρώσεις παγώνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει η Γιεβγκενία Γκουτσούλ στις Ηνωμένες Πολιτείες και γενικά απαγορεύουν στους Αμερικανούς να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες μαζί της.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ πρόκειται να υπογράψουν νέα συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία αύριο Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται την Ιταλία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των G7.

Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος προέβη στην ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους (Air Force One).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v