Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BMW: Λάθος κίνηση η επιβολή δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι επιπρόσθετοι δασμοί στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλήττουν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, τόνισε ο CEO της BMW, Όλιβερ Τσίπσε. Κίνδυνος για σπιράλ αντιποίνων.

BMW: Λάθος κίνηση η επιβολή δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η BMW φοβάται ότι οι προτεινόμενοι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εισαγωγές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από την Κίνα μπορεί να πυροδοτήσουν σπιράλ αντιποίνων που θα βλάψουν την αυτοκινητοβιομηχανία συνολικά, τόνισε ο CEO της γερμανικής εταιρείας την Τετάρτη. 

«Αυτή η απόφαση για επιπρόσθετους δασμούς δεν είναι ο σωστός δρόμος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλάπτει με τον τρόπο αυτό τις ευρωπαϊκές εταιρείες και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα» δήλωσε σε ανακοίνωση ο Όλιβερ Τσίπσε. 

«Ο προστατευτισμός δημιουργεί τον κίνδυνο να πυροδοτήσει σπιράλ. Οι δασμοί οδηγούν σε νέους δασμούς, σε απομόνωση αντί για συνεργασία» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει από τον επόμενο μήνα πρόσθετους δασμούς έως και 38,1% στα ηλεκτρικά οχήματα από την Κίνα.

Το μπλοκ ενημέρωσε επίσημα τις αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των BYD, Geely, SAIC Motor, για τις εισφορές που πρόκειται να εφαρμοστούν γύρω στις 4 Ιουλίου, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από έρευνα για τις επιδοτήσεις που ξεκίνησε πέρυσι.

Οι δασμοί για την BYD θα είναι 17,4%, για την Geely 20% και για τη SAIC 38,1%, ανέφερε η Επιτροπή την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v