Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο χτυπήματα κατά ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά

Το φορτηγό πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας υπέστη σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιο. Δεν επιβαίνουν Ελληνες ναυτικοί. Πιθανή η ρυμούλκηση σε ασφαλή λιμένα.

Δύο χτυπήματα κατά ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά

Δύο χτυπήματα από αέρος και θαλάσσης δέχθηκε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor, σημαίας Λιβερίας, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή από την επίθεση το πλοίο φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιό του, ενώ έως αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί ενώ πιθανότητα το Tutor να χρειαστεί να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι ασφαλείας. Η επίθεση από αέρος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Νωρίτερα, ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO ανακοίνωσε ότι εμπορικό πλοίο σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, χτυπήθηκε από μικρό σκάφος.

Το σκάφος υπέστη ζημιές στην εσκεμμένη, όπως φάνηκε, επίθεση, δήλωσαν δύο πηγές από τον ναυτιλιακό κλάδο που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, προσθέτοντας ότι επλήγη το μηχανοστάσιο.

Το περιστατικό συνέβη σε απόσταση 67,7 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του υεμενίτικου λιμανιού Χοντέιντα, δήλωσε η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey.

«Το πλοίο συμβαδίζει με το προφίλ ενός εκ των στόχων (που ανακοινώθηκαν) από τους Χούθι», ανέφερε η Ambrey, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Η ελληνική εταιρία διαχείρισης του πλοίου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, σημειώνεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v