Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενοχος για παράνομη οπλοκατοχή ο Χάντερ Μπάιντεν

Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που καταδικάζεται από δικαστήριο. Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

Ενοχος για παράνομη οπλοκατοχή ο Χάντερ Μπάιντεν

Ο Χάντερ Μπάιντεν κρίθηκε ένοχος από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντέλαγουερ για κατηγορίες που σχετίζονται με την αγορά όπλου, και έγινε το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που καταδικάζεται για εγκλήματα.

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν καταδικάστηκε για τρεις κατηγορίες παραβίασης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί οπλοκατοχής επειδή δήλωσε ψευδώς σε ομοσπονδιακό έντυπο ότι δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών τη στιγμή που αγόρασε το πυροβόλο όπλο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δίκη εναντίον του 54χρονου Χάντερ Μπάιντεν, η οποία διήρκησε μια εβδομάδα, χαρακτηρίστηκε από συναισθηματικά φορτισμένες μαρτυρίες από μέλη της οικογένειάς του που περιέγραψαν τον τρόπο ζωής όταν ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη από το 2015 έως το 2019.

Η ετυμηγορία έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο κύριος αντίπαλος του πατέρα του, Ντόναλντ Τραμπ, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης  για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στα τέλη του περασμένου μήνα.

Δεν είναι σαφές τι αντίκτυπο θα έχουν οι υποθέσεις στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι δύο από τις κατηγορίες επισύρουν ποινή φυλάκισης ώς και 10 έτη, και η τρίτη ώς και 5 έτη. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v