Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λέιν: Η ΕΚΤ πρέπει να περιμένει προτού μειώσει ξανά τα επιτόκια

Σε έναν κόσμο αβεβαιότητας, ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις την αβεβαιότητα είναι να περιμένεις λίγο, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ.

Λέιν: Η ΕΚΤ πρέπει να περιμένει προτού μειώσει ξανά τα επιτόκια
Ο Φίλιπ Λέιν, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να περιμένει για κάποιο χρονικό διάστημα, προτού μειώσει ξανά τα επιτόκια, δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας όσον αφορά το outlook του πληθωρισμού, τόνισε την Τρίτη ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας, Φίλιπ Λέιν. 

«Σε έναν κόσμο αβεβαιότητας, ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις την αβεβαιότητα είναι να περιμένεις λίγο. Περίμενε και διασφάλισε ότι δεν θα κάνεις ένα βήμα για το οποίο θα μετανιώσεις», υπογράμμισε ο Λέιν σε εκδήλωση στο Δουβλίνο. 

H πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να περιμένει περισσότερες από μια συνεδρίαση, μέχρι να προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Λέιν σημείωσε ότι η αύξηση των μισθών παραμένει η μεγαλύτερη αβεβαιότητα και αυτό απαιτεί τα επιτόκια να παραμείνουν σε ψηλά επίπεδα, για να περιορίσουν την ανάπτυξη. 

«Η μεγάλη αβεβαιότητα και οι ακόμα ισχυρές πιέσεις στις τιμές που είναι εμφανείς στους δείκτες του εγχώριου πληθωρισμού, του πληθωρισμού στον τομέα των υπηρεσιών και στην αύξηση των μισθών σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε μια περιοριστική νομισματική πολιτική», υπογράμμισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v