Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΠΕΚ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για τη ζήτηση πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ ανάφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση αργού θα αυξηθεί κατά 2,25 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2024 και κατά 1,85 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2025.

Ο ΟΠΕΚ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για τη ζήτηση πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ διατήρησε την Τρίτη την πρόβλεψη για σχετικά ισχυρή ανάπτυξη στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2024, παρά τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση το πρώτο τρίμηνο, υποστηρίζοντας ότι ο τουρισμός και τα ταξίδια θα στηρίξουν την κατανάλωση το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 

Στη μηνιαία του έκθεση ο ΟΠΕΚ ανάφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση αργού θα αυξηθεί κατά 2,25 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2024 και κατά 1,85 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2025. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο προβλέψεις είναι αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2024 και προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 2,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα το δεύτερο εξάμηνο. 

«Παγκοσμίως, ο τομέας των υπηρεσιών διατηρεί σταθερό momentum» σημειώνεται στην έκθεση του ΟΠΕΚ. «Προβλέπεται ότι θα έχει καθοριστική συμβολή στη δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2024» τονίζεται. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v