Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έτους η απόδοση του γαλλικού 10ετούς

H απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε έως και 10 μονάδες βάσης στο 3,19%. Στις 54 μονάδες βάσης διευρύνθηκε το spread με το γερμανικό 10ετές.

Σε υψηλό έτους η απόδοση του γαλλικού 10ετούς

Βαριές απώλειες καταγράφουν τα γαλλικά κρατικά ομόλογα τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για τα δημόσια οικονομικά της χώρας μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Εμανουέλ Μακρόν

H απόδοση του γαλλικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε έως και 10 μονάδες βάσης στο 3,19%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Νοέμβριο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το κατά πόσον ο Μακρόν θα είναι σε θέση να περάσει νόμους, αν αποδυναμωθεί η κοινοβουλευτική στήριξη προς το πρόσωπό του. 

Σημειώνεται ότι η απόδοση των ομολόγων κινείται αντίστροφα από την τιμή. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η διαφορά (spread) ανάμεσα στην απόδοση του 10ετούς γαλλικού και του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διευρύνθηκε έως και τις 54 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. 

Τα ομόλογα της Γαλλίας, τα οποία θεωρούνταν από τα πιο ασφαλή στην ευρωζώνη, έχουν δεχτεί πιέσεις καθώς επιδεινώνεται η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Το spread του γαλλικού από το γερμανικό 10ετές έχει διπλασιαστεί από τα προ πανδημίας επίπεδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v