Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνει η διάθεση των επενδυτών στην ευρωζώνη

Ογδοο μήνα ανηφορίζει, όπως δείχνει η έρευνα του Sentix.

Ανεβαίνει η διάθεση των επενδυτών στην ευρωζώνη

Το ηθικό των επενδυτών στην ευρωζώνη αυξήθηκε για όγδοο συνεχή μήνα τον Ιούνιο, αλλά η οικονομική ανάκαμψη στο μπλοκ προχωράει με δυσκολία, όπως έδειξε έρευνα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης του Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις 0,3 μονάδες για τον Ιούνιο από -3,6 μονάδες τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα αυξανόταν στο -1,8 αυτό το μήνα.

Είναι σημαντικό ότι ο δείκτης για τις προσδοκίες σημείωσε άνοδο, καθώς ενισχύθηκε από 7,8 τον Μάιο σε 10,0 τον Ιούνιο, "παρέχοντας κάποια ενθάρρυνση ότι η τάση μπορεί να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες", δήλωσε το Sentix.

"Η οικονομία της Γερμανίας θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα για να δημιουργήσει μεγαλύτερη δυναμική. Ωστόσο, αυτό το σήμα δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί", ανέφερε.

Το βαρόμετρο βυθίστηκε σε αρνητικό έδαφος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η υποτονική βελτίωση από τότε "είναι σίγουρα ένα από τα κύρια επιχειρήματα για να μπορέσει η ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια", δήλωσε το Sentix, προσθέτοντας ότι το βαρόμετρό του υποδεικνύει επίσης ένα δυσμενές πληθωριστικό περιβάλλον.

Η οικονομία της Γερμανίας, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, σημείωσε κάποια βελτίωση τον Ιούνιο, με τον δείκτη για την τρέχουσα κατάσταση να αυξάνεται στο -26,3 από -33,5 τον Μάιο.

"Η σταθεροποίηση της γερμανικής οικονομίας σημειώνει μόνο μέτρια πρόοδο", δήλωσε η Sentix.

Η δημοσκόπηση σε 1.276 επενδυτές διεξήχθη μεταξύ 6-8 Ιουνίου, δήλωσε η Sentix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v