Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Χαμάς προς ΗΠΑ: Πιέστε το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο

Το κίνημα μας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει θετικά οποιαδήποτε πρωτοβουλία διασφαλίζει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της Χαμάς.

Εκκληση Χαμάς προς ΗΠΑ: Πιέστε το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο

Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ενόψει τη επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην περιοχή με στόχο την προώθηση των προσπαθειών για εκεχειρία.

Ο Μπλίνκεν πρόκειται να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Ισραήλ σήμερα, ενώ μεταξύ των στόχων του είναι να αποφύγει να επεκταθεί ο πόλεμος στον Λίβανο.

«Ζητάμε από την αμερικανική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην κατοχή ώστε να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα. Το κίνημα της Χαμάς είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει θετικά οποιαδήποτε πρωτοβουλία διασφαλίζει τον τερματισμό του πολέμου», τόνισε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, στέλεχος της Χαμάς.

Κατά την όγδοη επίσκεψή του στην περιοχή μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, αφορμή για τον οποίο αποτέλεσε η πρωτοφανής επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο Μπλίνκεν θα μεταβεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα στην Ιορδανία και το Κατάρ.

Πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στο Κάιρο, προτού ταξιδέψει αργότερα στο Ισραήλ. Εκεί θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v