Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χασούρα $15 δισ. για τις μετοχές της Toyota την περασμένη εβδομάδα

Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας διαπίστωσε πριν από μία εβδομάδα ψευδή στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την πιστοποίηση ορισμένων μοντέλων.

Χασούρα $15 δισ. για τις μετοχές της Toyota την περασμένη εβδομάδα

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών από τότε που το υπουργείο Μεταφορών της χώρας διαπίστωσε πριν από μία εβδομάδα ψευδή στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την πιστοποίηση ορισμένων μοντέλων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι μετοχές της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota υποχώρησαν περισσότερο από 5,4% την περασμένη εβδομάδα, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στις 3 Ιουνίου, αλλά ανακάμπτουν σήμερα Δευτέρα. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχασε 2,45 τρισεκατομμύρια γεν (15,62 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χρηματιστηριακή αξία μόνο την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές της Mazda, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, υποχώρησε 7,7% την ίδια περίοδο και έχασε 80,33 δισεκατομμύρια γεν ή 511,8 εκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς την περασμένη εβδομάδα.

Η ευρεία επιθεώρηση του υπουργείου διαπίστωσε επίσης παρατυπίες στις αιτήσεις πιστοποίησης άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών Honda, Suzuki και Yamaha.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v