Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξένους φοιτητές και μετανάστες στέλνει στον πόλεμο η Ρωσία

Η Ρωσία στέλνει νεαρούς Αφρικανούς να πεθάνουν στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας. Απειλεί να μην παρατείνει τις βίζες των Αφρικανών φοιτητών και των νέων εργαζομένων, εκτός εάν συμφωνήσουν να ενταχθούν στον στρατό.

Ξένους φοιτητές και μετανάστες στέλνει στον πόλεμο η Ρωσία

Το Κρεμλίνο ανάγκασε χιλιάδες μετανάστες και ξένους φοιτητές να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών στρατευμάτων στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας, προσθέτοντας επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό στην επίθεσή του στην περιοχή του Χάρκοβο, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, χρησιμοποιώντας τακτικές που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά από την ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ, οι Ρώσοι αξιωματούχοι απειλούν με αυξανόμενη συχνότητα να μην παρατείνουν τις βίζες των Αφρικανών φοιτητών και των νέων εργαζομένων, εκτός εάν συμφωνήσουν να ενταχθούν στον στρατό, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Η Μόσχα επιστρατεύει επίσης κατάδικους από τις φυλακές της, ενώ ορισμένοι Αφρικανοί που βρίσκονται στη Ρωσία με βίζα εργασίας κρατούνται και αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ της απέλασης ή της μάχης, δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v