Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Volvo «βγάζει το καλώδιο» απ' την Κίνα και συμμορφώνεται με τα προτάγματα της ΕΕ

Για να γλιτώσει την έξτρα δασμολόγηση που έρχεται, μεταφέρει την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων της -και όχι μόνο- από την ασιατική χώρα στο Βέλγιο, εντός των ευρωπαϊκών τειχών.

Η Volvo «βγάζει το καλώδιο» απ την Κίνα και συμμορφώνεται με τα προτάγματα της ΕΕ

Η Volvo μετατοπίζει την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων της από την Κίνα στο Βέλγιο, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, ανέφεραν οι Times.

Εκτός από τη μεταφορά της παραγωγής των μοντέλων EX30 και EX90 στο Βέλγιο, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται επίσης να μεταφέρει και τη συναρμολόγηση ορισμένων μοντέλων που προορίζονται για τη Βρετανία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που δεν κατονομάζονται. Η Volvo, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Zhejiang Geely, θεωρείται η πιο εκτεθειμένη μεταξύ των δυτικών αυτοκινητοβιομηχανιών στους πιθανούς δασμούς, γράφει το Bloomberg.

Οι εμπορικές τριβές μεταξύ ΕΕ και Κίνας οδήγησαν σε μπαράζ ερευνών αντι-ντάμπινγκ κατά του Πεκίνου, εν μέσω ισχυρισμών για αθέμιτες επιδοτήσεις. Η ΕΕ αναμένεται να ενημερώσει τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα ήδη από την επόμενη εβδομάδα για το εάν θα επιβάλει προσωρινούς δασμούς από τις 4 Ιουλίου, πάνω από το υφιστάμενο επίπεδο του 10%. Η Κίνα την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε την ΕΕ ότι αποσκοπεί στην «καταστολή» των κινεζικών εταιρειών, επισημαίνοντας ότι θα αναλάβει δράση για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.

Οι κατηγορίες κατά της Κίνας για αθέμιτο ανταγωνισμό είναι εντελώς αβάσιμες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο παλαιότερα σχόλια του υπουργού Εμπορίου Wang Wentao, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να εγκαταλείψει η ΕΕ τον εμπορικό προστατευτισμό και να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου και της συνεργασίας.

Σε έτερη διαμάχη, κινεζικές εταιρείες γαλακτοκομικών ετοιμάζονται να ζητήσουν από το Πεκίνο να ξεκινήσει έρευνα αντι-ντάμπινγκ κατά των εισαγωγών από την ΕΕ, ανέφεραν χθες οι Global Times, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v