Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμάς: Ισραηλινή αποτυχία η απελευθέρωση 4 ομήρων μετά από 8 μήνες

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του. Πάνω από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο. Ξεπέρασαν τους 36.800 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις 7 Οκτωβρίου.

Χαμάς: Ισραηλινή αποτυχία η απελευθέρωση 4 ομήρων μετά από 8 μήνες

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε απολογισμό τουλάχιστον 210 νεκρών σε ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου απελευθερώθηκαν τέσσερις όμηροι, σύμφωνα με το Ισραήλ.

«Ο αριθμός των θυμάτων του μακελειού που διέπραξε η ισραηλινή κατοχική δύναμη στον καταυλισμό της Νουσέιρατ ανέρχεται σε 210 μάρτυρες και περισσότερους από 400 τραυματίες», ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς σε δελτίο τύπου, όπου δεν αναφέρεται η απελευθέρωση ομήρων.

Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του στη Χαμάς και η οργάνωση δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία που δεν επιτυγχάνει την ασφάλεια για τους Παλαιστίνιους, δήλωσε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σήμερα, ως απάντηση σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αλ Νουσεϊράτ της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν σήμερα ζωντανούς τέσσερις ομήρους, από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη Νουσεϊράτ, στην κεντρική Γάζα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο Σαμί Αμπού Ζούχρι, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, είπε στο Reuters, μετά την ανακοίνωση, ότι «η ανάκτηση τεσσάρων αιχμαλώτων έπειτα από εννέα μήνες μαχών αποτελεί ένδειξη αποτυχίας, όχι κάποιο επίτευγμα».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο απολογισμό 36.801 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, προσθέτοντας πως 83.680 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v