Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέσσερις όμηροι διασώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα

Κοινή επιχείρηση IDF, ISA και αστυνομίας στη Νουσεϊράτ. «Δεν θα σταματήσουμε», διαμηνύει ο Νετανιάχου. Τίμημα 210 νεκροί Παλαιστίνιοι και αρκετοί Ισραηλινοί όμηροι επίσης νεκροί, υποστηρίζει η Χαμάς.

Τέσσερις όμηροι διασώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ζωντανούς ομήρους από τη Γάζα, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ισραηλινών: « Σήμερα το πρωί (Σάββατο), σε μια κοινή επιχείρηση των IDF, της ISA και της Ισραηλινής Αστυνομίας (Yamam) στη Νουσεϊράτ, απεγκλωβίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι.

Οι Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) και Shlomi Ziv (40), απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ «Nova» στις 7 Οκτωβρίου.

Οι όμηροι διασώθηκαν από τις δυνάμεις των IDF, της ISA και της Yamam από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην καρδιά της Νουσεϊράτ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο “Sheba” για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν τους ομήρους στο σπίτι τους».

 

 


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία και ότι ενεργεί «γενναία» προκειμένου να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους, τόσο όσους παραμένουν ζωντανοί όσοι και τους νεκρούς», επισήμανε ο Νετανιάχου.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε απολογισμό τουλάχιστον 210 νεκρών σε ισραηλινές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου απελευθερώθηκαν τέσσερις όμηροι, σύμφωνα με το Ισραήλ.

«Ο αριθμός των θυμάτων του μακελειού που διέπραξε η ισραηλινή κατοχική δύναμη στον καταυλισμό της Νουσέιρατ ανέρχεται σε 210 μάρτυρες και περισσότερους από 400 τραυματίες», ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς σε δελτίο τύπου, όπου δεν αναφέρεται η απελευθέρωση ομήρων.

Την ίδια ώρα, ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, δήλωσε ότι μερικοί όμηροι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ και σε παρακείμενες περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v