Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γυναίκα μηνύει το Netflix και ζητά 170 εκατ. για το «Baby Reindeer»

Στη σειρά, ένας μπάρμαν δείχνει μια πράξη καλοσύνης σε πελάτισσα, η οποία όμως αναπτύσσει εμμονή μαζί του και αρχίζει να τον παρακολουθεί.

Γυναίκα μηνύει το Netflix και ζητά 170 εκατ. για το «Baby Reindeer»

Μια γυναίκα που αναγνωρίζει τον εαυτό της ως έμπνευση για έναν χαρακτήρα της πρωτοποριακής σειράς του Netflix "Baby Reindeer" κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση ζητώντας 170 εκατ. δολάρια από την υπηρεσία streaming.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Φιόνα Χάρβεϊ, η ενάγουσα, ισχυρίζεται ότι η σειρά τη δυσφήμισε "σε μέγεθος και κλίμακα χωρίς προηγούμενο".

Η σειρά των επτά επεισοδίων, που αφορά τη σχέση ενός Σκωτσέζου κωμικού με τη γυναίκα που τον παρακολουθεί, διασκευάστηκε από ένα μονόπρακτο που έγραψε ο Ρίτσαρντ Γκαντ. Η σειρά αναφέρει ότι "πρόκειται για αληθινή ιστορία", αλλά πολλά από τα γεγονότα που απεικονίζονται, συμπεριλαμβανομένης της καταδίκης της γυναίκας είναι φανταστικά.

Στη σειρά, ένας μπάρμαν ονόματι Ντόνι Νταν, τον οποίο υποδύεται ο Γκαντ, δείχνει μια πράξη καλοσύνης στη Μάρθα, την οποία υποδύεται η Τζέσικα Γκάνινγκ, μια πελάτισσα που αναπτύσσει εμμονή με τον Νταν και αρχίζει να τον παρακολουθεί. Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο χαρακτήρας της Μάρθας βασίζεται στην Χάρβεϊ.

Η αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, υποστηρίζει ότι η σειρά αναφέρει "βάναυσα ψέματα" για την Χάρβεϊ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v