Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο κοστίζει να αγοράσει κάποιος σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η μέση τιμή κατοικιών μειώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Πόσο κοστίζει να αγοράσει κάποιος σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σταθερές παρέμειναν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο, σύμφωνα με τη Halifax, αντανακλώντας την περιορισμένη προσφορά και την ισχυρή αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μέση τιμή των κατοικιών μειώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα το μέσο κόστος της κατοικίας να διαμορφωθεί στις 288.688 λίρες Αγγλίας.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,5% σε σύγκριση με τον περσινό Μάιο, σημειώνοντας ισχυρότερη αύξηση από το 1,1% του Απριλίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ετήσια αύξηση 1,2%.

Η Amanda Bryden, επικεφαλής του τμήματος στεγαστικών δανείων της Halifax, δήλωσε: "Η δραστηριότητα της αγοράς παρέμεινε ανθεκτική καθ' όλη τη διάρκεια της άνοιξης, υποστηριζόμενη από την ισχυρή ονομαστική αύξηση των μισθών και κάποιες ενδείξεις βελτίωσης της εμπιστοσύνης σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v