Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχές αξίας 11 δισ. δολαρίων πουλά η Saudi Aramco

Αντλεί νέα κεφάλαια η κυβέρνηση, καθώς αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δαπανών του Vision 2030, ενός σχεδίου του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Μετοχές αξίας 11 δισ. δολαρίων πουλά η Saudi Aramco

Η μεγάλη προσφορά μετοχών της Saudi Aramco θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ριάντ. Αν και οι μετοχές πωλούνται προς το χαμηλότερο σημείο των προσδοκιών της - γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τον όμιλο - πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιο ντιλ παγκοσμίως εδώ και περίπου τρία χρόνια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, με την πώληση αντλεί νέα κεφάλαια για την κυβέρνηση, η οποία παρουσίασε δημοσιονομικό έλλειμμα 3,3 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις δαπανών του Vision 2030, ενός σχεδίου του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Η κυβέρνηση διέθεσε σχεδόν 1,55 δισ. μετοχές, ή το 0,64% της εταιρείας, στην τιμή των 27,25 ριάλ Σαουδικής Αραβίας ανά μετοχή ($7,27), χαμηλότερα κατά 6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των 29 ριάλ την προηγούμενη ημέρα από την ανακοίνωση της συμφωνίας. Αρχικά είχε ορίσει ένα εύρος τιμών από 26,7 έως 29 ριάλ για την πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v