Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή κατά Ελβετίας από κατόχους ομολόγων της Credit Suisse

Στο πλαίσιο της επείγουσας πώλησης της Credit Suisse στη UBS πέρυσι, η οποία ενορχηστρώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση, η ρυθμιστική αρχή διέγραψε 17 δισ. δολάρια από τα ομόλογα AT1 της τράπεζας, μηδενίζοντάς τα.

Αγωγή κατά Ελβετίας από κατόχους ομολόγων της Credit Suisse

Μια ομάδα ομολογιούχων της Credit Suisse κατέθεσε αγωγή κατά της ελβετικής κυβέρνησης, ζητώντας πλήρη αποζημίωση για την αμφιλεγόμενη απόφαση απομείωσης των ΑΤ1 ομολόγων της χρεοκοπημένης τράπεζας.

Στο πλαίσιο της επείγουσας πώλησης της Credit Suisse στη UBS πέρυσι, η οποία ενορχηστρώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση, η ελβετική ρυθμιστική αρχή Finma διέγραψε περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια από τα AT1 της τράπεζας, μηδενίζοντάς τα.

Οι κοινοί μέτοχοι της τράπεζας έλαβαν πληρωμές όταν ολοκληρώθηκε η πώληση.

Η κίνηση αυτή εξόργισε τους ομολογιούχους και θεωρήθηκε ότι ανέτρεψε τη συνήθη ευρωπαϊκή ιεραρχία αποκατάστασης σε περίπτωση χρεοκοπίας μιας τράπεζας, σύμφωνα με το πλαίσιο της Βασιλείας ΙΙΙ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, το οποίο συνήθως τοποθετεί τους κατόχους ομολόγων AT1 πάνω από τους επενδυτές μετοχών.

Η δικηγορική εταιρεία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, η οποία εκπροσωπεί τους ενάγοντες, δήλωσε την Πέμπτη ότι κατέθεσε αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Περιέγραψε την απόφαση της Ελβετίας να μηδενίσει την αξία των AT1 των εναγόντων ως «παράνομη καταπάτηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των κατόχων ομολόγων AT1».

Εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v