Bundesbank: Η γερμανική οικονομία θα αποκτήσει δυναμική τα επόμενα χρόνια

«Τα νοικοκυριά επωφελούνται από την ισχυρή αύξηση των μισθών, τη σταδιακή μείωση του πληθωρισμού και τη σταθερή αγορά εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας.

Bundesbank: Η γερμανική οικονομία θα αποκτήσει δυναμική τα επόμενα χρόνια
Γιοακίμ Νάγκελ, πρόεδρος της Bundesbank

Η Bundesbank αναμένει ότι η γερμανική οικονομία θα αποκτήσει σιγά σιγά δυναμική το 2024 και θα ακολουθήσει ισχυρότερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί κατά 0,3% φέτος, ανέφερε, βελτιώνοντας ελαφρώς την πρόβλεψή της του Δεκεμβρίου για 0,4%. Στη συνέχεια, η αύξηση της παραγωγής θα επιταχυνθεί, επεκτεινόμενη κατά 1,1% το 2025 και κατά 1,4% το 2026.

"Η γερμανική οικονομία βγαίνει από την περίοδο οικονομικής αδυναμίας", δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank Γιοακίμ Νάγκελ.  "Τα νοικοκυριά επωφελούνται από την ισχυρή αύξηση των μισθών, τη σταδιακή μείωση του πληθωρισμού και τη σταθερή αγορά εργασίας".

Οι προοπτικές υπογραμμίζουν την ανάκαμψη της Γερμανίας από την περσινή αδυναμία, η οποία επηρεάστηκε κυρίως από τη μεταποίηση. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας ένα αδύναμο ξεκίνημα τριμήνου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v