Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτές της Credit Suisse μηνύουν την Ελβετία

Δικηγόροι που εκπροσωπούν την ομάδα των ομολογιούχων κατηγορούν την Ελβετία ότι «παραβίασε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των κατόχων αυτών των τίτλων» ενορχηστρώνοντας τη διάσωση της Credit Suisse από την UBS.

Επενδυτές της Credit Suisse μηνύουν την Ελβετία

Ομολογιούχοι της Credit Suisse μήνυσαν την Ελβετία για την απόφασή της να διαγράψει χρέος 17 δισ. δολαρίων κατά τη διάσωσή της από την UBS την περασμένη χρονιά. 

Στην πρώτη αγωγή που υποβάλλεται σε αμερικανικό δικαστήριο για τη συγχώνευση των δύο ελβετικών τραπεζών, δικηγόροι που εκπροσωπούν την ομάδα των ομολογιούχων κατηγορούν την Ελβετία ότι «παραβίασε παρανόμως τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των κατόχων αυτών των τίτλων» ενορχηστρώνοντας τη συμφωνία.

Η διάσωση, η οποία αποτέλεσε την πιο αξιοσημείωτη τραπεζική συγχώνευση μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, έχει προκαλέσει μηνύσεις συνολικού ύψους 9 δισ. δολαρίων στην Ευρώπη και την Ασία. Μολονότι οι περισσότερες μηνύσεις βάζουν στο στόχαστρο είναι η Finma, την ελβετική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή, ομολογιούχοι έχουν επίσης κινηθεί και κατά της Ελβετίας. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης από τη νομική εταιρεία Quinn Emanuel εκ μέρους ομολογιούχων της Credit Suisse. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v