Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 10% για την EFG του Σπ. Λάτση, πληροφορίες ότι κλείνει ντιλ με Julius Baer

Δημοσίευμα ελβετικού μέσου ότι ενδέχεται να ανακοινωθεί η πώληση της EFG International ακόμα και αύριο, έφερε ράλι και εν συνεχεία αναστολή διαπραγμάτευσης. Το κυοφορούμενο ντιλ.

Ράλι 10% για την EFG του Σπ. Λάτση, πληροφορίες ότι κλείνει ντιλ με Julius Baer

Οι μετοχές της EFG International του Σπύρου Λάτση εκτινάχθηκαν μετά από ένα δημοσίευμα που κατέγραψε εικασίες της αγοράς ότι η Julius Baer ενδέχεται να ανακοινώσει σύντομα την εξαγορά της ελβετικής τράπεζας.

Η μετοχή της EFG International αυξήθηκε έως και 10% ενώ σταμάτησε η διαπραγμάτευση λόγω υπερβολικής αστάθειας, αφού ο ιστότοπος Inside Paradeplatz κατέγραψε φήμες ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανακοίνωση την Παρασκευή μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι μετοχές της Julius Baer υποχώρησαν έως και 5% μετά το δημοσίευμα.

Οι εκπρόσωποι της EFG και της Julius Baer αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν επικοινώνησε το Bloomberg News.

Το Bloomberg έγραψε στα τέλη Μαΐου ότι η Julius Baer με έδρα τη Ζυρίχη είχε προκαταρκτικές συζητήσεις με την EFG τις τελευταίες εβδομάδες. Οι συνομιλίες σταματούσαν και συνεχίζονταν και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συναλλαγή, είπαν οι πηγές.

Από το τότε ρεπορτάζ του Bloomberg, στις 24 Μαΐου, οι μετοχές της EFG έχουν κερδίσει 11%, ενώ η Julius Baer έχασε 7%.

Οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε έναν διαχειριστή περιουσίας με περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (561 δισεκατομμύρια δολάρια) σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Θα είναι ένα ακόμα βήμα για τον μετασχηματισμό της ελβετικής χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας που ξεκίνησε πέρυσι, όταν η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η UBS Group AG, απέκτησε την Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v