Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία-ΔΠΔ: Στηρίζει την καταγγελία κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα

Στόχος μας να επιστρέψει η ειρήνη στη Γάζα και στη Μέση Ανατολή. Είναι απαραίτητο να στηρίξουμε όλοι το Διεθνές Δικαστήριο, για να τηρηθούν τα προληπτικά μέτρα του, ανακοίνωσε ο Ισπανός ΥΠΕΞ, Αλμπάρες.

Ισπανία-ΔΠΔ: Στηρίζει την καταγγελία κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα

Η Ισπανία πρόκειται να συμμετάσχει στη διαδικασία του Διεθνούς Δικαστηρίου (ITJ) για την κατηγορία της γενοκτονίας κατά του Ισραήλ που ξεκίνησε η Νότια Αφρική. Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

Η Ισπανία το κάνει, ώστε «η ειρήνη να επιστρέψει στη Γάζα και τη Μέση Ανατολή και είναι απαραίτητο να στηρίξουμε όλοι το Δικαστήριο, για να τηρηθούν τα προληπτικά μέτρα του».

Η Νότια Αφρική υπέβαλε την καταγγελία της για παραβίαση της Σύμβασης για τη Γενοκτονία ενώπιον του ICJ, του ανώτατου δικαστικού οργάνου του ΟΗΕ, για την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Στις 26 Ιανουαρίου, το Δικαστήριο έκρινε τον ισχυρισμό εύλογο, υιοθέτησε προληπτικά μέτρα και διέταξε το Ισραήλ να κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να αποφύγει πράξεις που θα μπορούσαν να συνιστούν γενοκτονία. Ωστόσο, η τελική απόφαση μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Αναμένεται η αντίδραση του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v