Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε ρεκόρ η Nvidia με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 3 τρισ.!

Ξεπέρασε την Apple. Ραγδαία αύξηση της ζήτησης για τσιπ της εταιρείας, τα οποία χρησιμοποιούνται για τεχνητή νοημοσύνη. Την τελευταία φορά που είχε μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από την Apple ήταν το 2002, πέντε χρόνια πριν την κυκλοφορία του πρώτου iPhone.

Εσπασε ρεκόρ η Nvidia με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 3 τρισ.!

Η Nvidia ήταν ήδη η πιο μεγάλη σε χρηματιστηριακή αξία εταιρεία τσιπ στον κόσμο. Τώρα, έγινε η πρώτη εταιρεία τσιπ υπολογιστών που έφτασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι μετοχές της εταιρείας που έχει έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια έχουν σημειώσει άνοδο 147% φέτος, προσθέτοντας περίπου 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η ακόρεστη ζήτηση για τα τσιπ της που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση εργασιών τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται ραγδαία.

Την Τετάρτη, οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 5,2% και έκλεισαν στο ρεκόρ των 1.224,40 δολαρίων, ανεβάζοντας την αξία της σε πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και ξεπερνώντας στην πορεία την Apple.

Η τελευταία φορά που η Nvidia είχε μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από την Apple ήταν το 2002, πέντε χρόνια πριν κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone. Εκείνη την εποχή, και οι δύο εταιρείες είχαν κεφαλαιοποίηση μικρότερη από 10 δισεκατομμύρια δολάρια η καθεμία.

H Nvidia είναι πλέον η δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρεία, μετά τη Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v