Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον ακροδεξιού στο Μανχάιμ

Πρόκειται για το δεύτερο μέλος του AfD που μαχαιρώνεται στην γερμανική πόλη, λίγες μέρες μετά τον θάνατο αστυνομικού σε αντίστοιχο περιστατικό. Σε ακροαριστερούς κύκλους, απέδωσε την επίθεση το κόμμα. Στο νοσοκομείο το θύμα.

Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον ακροδεξιού στο Μανχάιμ

Ο Χάινριχ Κοχ μέλος ενός γερμανικού ακροδεξιού κόμματος μαχαιρώθηκε στη νοτιοδυτική πόλη Μανχάιμ, λίγες ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε έναν αστυνομικό στην ίδια πόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της AfD, ο κ. Κοχ τραυματίστηκε στο αυτί και στο στομάχι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το κόμμα απέδωσε την επίθεση σε ακροαριστερούς κύκλους και έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο το οποίο τράβηξε το θύμα και στο οποίο ακούγεται ο ίδιος να φωνάζει «Σταματήστε! Ακίνητοι!» σε έναν άνδρα ο οποίος απομακρύνεται τρέχοντας. Στο βίντεο διακρίνεται και το μαχαίρι του δράστη. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ύποπτος για την επίθεση έχει συλληφθεί και αναζητούνται οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι, σύμφωνα με το θύμα, κατάφεραν να διαφύγουν. «Είμαστε σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της AfD Βάδης-Βυρτεμβέργης Μάρκους Φρονμάιερ.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες, με σοβαρότερη αυτήν της περασμένης Παρασκευής, όταν ο Αφγανός Σουλαϊμάν Αταέε δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, πολιτικό του Κινήματος «Pax Europa», ο οποίος είναι γνωστός επικριτής του πολιτικού ισλάμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v