Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: «Στην πρέσα» τα συστήματα υγείας σε Αίγυπτο, Λίβανο και Συρία

Χιλιάδες ασθενείς από τη Γάζα έχουν μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία γειτονικών χωρών. Χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα, που πιέζει το ήδη εύθραυστο σύστημα περίθαλψης, δήλωσε η περιφερειακή διευθύντρια του Οργανισμού για την Αν. Μεσόγειο.

ΠΟΥ: «Στην πρέσα» τα συστήματα υγείας σε Αίγυπτο, Λίβανο και Συρία

Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στις γειτονικές χώρες αισθάνονται την πίεση καθώς έχουν μεταφερθεί σε αυτά χιλιάδες ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση από τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΠΟΥ την Τρίτη.

«Η επίδραση που αισθάνονται η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η Συρία – ως άμεσοι γείτονες των OPT (Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη) – είναι σημαντική», δήλωσε η Χανάν Μπαλκχί, περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ασθενείς από τη Γάζα χρειάζονται περίθαλψη σε εξειδικευμένα νοσοκομεία, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στα «ήδη εύθραυστα συστήματα υγείας στις γειτονικές χώρες», πρόσθεσε η Μπαλκχί.

Λιγότερα από τα μισά νοσοκομεία του παλαιστινιακού θύλακα λειτουργούν μερικώς από τις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής υποδομής έχει καταστραφεί.

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ιατρικές εκκενώσεις από τις 7 Μαΐου από τη Λωρίδα της Γάζας προς άλλες χώρες, αφού το Ισραήλ πήρε τον έλεγχο της Ράφα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Το κλείσιμο της νότιας διέλευσης της Γάζας έχει επίσης επηρεάσει σημαντικά την ικανότητα του ΠΟΥ να παραδίδει βασικές ιατρικές προμήθειες στον θύλακα.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v