Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέβασαν ταχύτητα οι πωλήσεις της μητρικής των Zara

Η Inditex, στην οποία ανήκουν επίσης η Pull&Bear, η Massimo Dutti και άλλες μάρκες, προσπαθεί να αποκρούσει τον έντονο ανταγωνισμό από αντιπάλους όπως η H&M αλλά και οι κινεζικές Shein και Temu.

Κατέβασαν ταχύτητα οι πωλήσεις της μητρικής των Zara

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Zara, Inditex, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 7% το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, συμβαδίζοντας με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι επιδόσεις αντιπροσωπεύουν μια επιβράδυνση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν επωφελήθηκε από ένα μετα-πανδημικό ξεφάντωμα αγορών.

Η Inditex, στην οποία ανήκουν επίσης η Pull&Bear, η Massimo Dutti και άλλες μάρκες, προσπαθεί να αποκρούσει τον έντονο ανταγωνισμό από αντιπάλους όπως η H&M κυνηγώντας και προσφέροντας τις τάσεις της μόδας ταχύτερα.

Αντιμετωπίζει επίσης έντονο ανταγωνισμό από τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικής ιδιοκτησίας διαδικτυακές αλυσίδες λιανικής Shein και Temu.

Η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 8,15 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των τριών μηνών έως τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 8,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της LSEG.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 11% σε 1,29 δισ. ευρώ τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο, συμβαδίζοντας με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της LSEG. Το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών κατά 54%.

Οι πωλήσεις σε σταθερά νομίσματα αυξήθηκαν κατά 12% από την 1η Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, ανέφερε η Inditex.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v