Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Ετοιμη να χτυπήσει Γάλλους εκπαιδευτές δηλώνει η Ρωσία

Μήνυμα από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε μια συγκυρία που στους κόλπους της Δύσης φουντώνει η συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Ουκρανία: Ετοιμη να χτυπήσει Γάλλους εκπαιδευτές δηλώνει η Ρωσία

Η Ρωσία απάντησε με νέα απειλή κλιμάκωσης στις αναφορές ότι η Γαλλία θα μπορούσε σύντομα να στείλει εκπαιδευτές για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό.

«Κανένας εκπαιδευτής που εμπλέκεται στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού δεν έχει ασυλία», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP.

«Δεν έχει σημασία αν είναι Γάλλοι ή όχι», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχιστράτηγος της Ουκρανίας Ο. Σίρσκι είπε ότι Γάλλοι εκπαιδευτές θα έρθουν στην Ουκρανία «σύντομα», μια δήλωση που υποβαθμίστηκε τότε τόσο στο Παρίσι όσο και στο Κίεβο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν -ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αυτή την εβδομάδα κατά την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία- θα μπορούσε σύντομα να ανακοινώσει έναν μικρό συνασπισμό χωρών που είναι πρόθυμες να στείλουν εκπαιδευτές στο έδαφος στην Ουκρανία, ανέφερε η Le Monde.

«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την επίσημη αποστολή χερσαίων στρατευμάτων. Αλλά σε μια δυναμική κατάσταση, τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί», δήλωσε ο Μακρόν τον Φεβρουάριο.

Ο Ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι υπήρχαν ήδη «ειδικοί [στην Ουκρανία] υπό το πρόσχημα των μισθοφόρων». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v