ΕΕ και ERGA σφίγγουν τα λουριά στις ψηφιακές πλατφόρμες

Η εμβάθυνση της εν εξελίξει συνεργασίας της Κομισιόν με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές των οπτικοακουστικών μέσων θα εστιάσει στην εποπτεία των χαρακτηρισμένων ως πολύ μεγάλων επιγραμμικών πλατφορμών και μηχανών αναζήτησης. Πώς θα δρουν.

ΕΕ και ERGA σφίγγουν τα λουριά στις ψηφιακές πλατφόρμες

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδιες για την επιβολή της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες και η ομάδα των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων (ERGA) συμφώνησαν να εμβαθύνουν την εν εξελίξει συνεργασία τους για τη στήριξη των δραστηριοτήτων εποπτείας και επιβολής της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες από την Κομισιόν.

Η συνεργασία θα εστιάσει στην εποπτεία των χαρακτηρισμένων ως πολύ μεγάλων επιγραμμικών πλατφορμών και μηχανών αναζήτησης.

Η εμπειρογνωμοσύνη της ERGA, μέλη της οποίας είναι οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές των οπτικοακουστικών μέσων βάσει της οδηγίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών για το καθημερινό έργο της Επιτροπής ως ρυθμιστικής αρχής για τις πολύ μεγάλες επιγραμμικές πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η ERGA θα αναλάβει τη συλλογή σχετικών πληροφοριών σε εθνικό επίπεδο και την εκπόνηση εκθέσεων για ζητήματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης, την παραπληροφόρηση και την προστασία των ανηλίκων. Η συνεργασία με την ERGA θα βοηθήσει την Επιτροπή στον εντοπισμό και την αξιολόγηση συστημικών κινδύνων σε αυτούς τους τομείς.

Η ανάπτυξη εμπειρογνωσίας και ικανοτήτων μέσω της συνεργασίας με την ERGA θα βοηθήσει επίσης το ευρωπαϊκό συμβούλιο ψηφιακών υπηρεσιών, το οποίο απαρτίζεται από συντονιστές ψηφιακών υπηρεσιών, να επιτύχει τους στόχους που ορίζονται στην πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Η Επιτροπή έχει ήδη συνάψει διμερείς διοικητικές ρυθμίσεις με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές της της Γαλλίας και της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και των Κάτω Χωρών.

Η ενεργός συνεργασία με τα κράτη μέλη, τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές και τους φορείς της ΕΕ είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική εφαρμογή της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες και για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και αξιόπιστου διαδικτυακού περιβάλλοντος στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v