Τον θάνατο τεσσάρων ομήρων της Χαμάς ανακοίνωσε το Ισραήλ

Νέα στοιχεία εξασφάλισε ο στρατός κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαιώνοντας πως τέσσερις άνδρες όμηροι πέθαναν πριν από μήνες στη Χαν Γιουνίς. Τι λέει η Χαμάς.

Τον θάνατο τεσσάρων ομήρων της Χαμάς ανακοίνωσε το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι άλλοι τέσσερις όμηροι της Χαμάς είναι νεκροί. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι IDF επιβεβαίωσαν τον θάνατο άλλων τεσσάρων ομήρων αφού εξασφάλισαν νέα στοιχεία στη διάρκεια επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ύστερα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο 79χρονος Χαΐμ Πέρι, ο 84χρονος Αμιράμ Κούπερ, ο 80χρονος Γιοράμ Μέτσγκερ και ο 51χρονος Ναντάβ Πόπλγουελ φέρονται να μεταφέρθηκαν στη Χαν Γιουνίς, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν από αρκετούς μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού στρατού.

Τον Δεκέμβριο, η Χαμάς είχε δώσει στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο των Πέρι, Κούπερ και Μέτσγκερ, οι οποίοι είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ. Τον Μάρτιο, η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως σκοτώθηκαν εξαιτίας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.

Τον Μάιο, η Χαμάς είχε δημοσιοποιήσει επίσης βίντεο του Πόπλγουελ, αλλά ο ισραηλινός στρατός θεωρεί πως ο 51χρονος από το κιμπούτς Νιρίμ ήταν ήδη νεκρός τότε.

Συνολικά, οι IDF έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 41 από τους 120 αιχμαλώτους της Χαμάς που παρέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Times of Israel

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v