Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Αποτρέψαμε τρομοκρατική ενέργεια της... τουρκικής Χαμάς

Σχέδιο βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στη Δυτική Οχθη, που φέρεται πως οργάνωσε η Χαμάς από την Τουρκία, ισχυρίζεται ότι απέτρεψε η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών.

Ισραήλ: Αποτρέψαμε τρομοκρατική ενέργεια της... τουρκικής Χαμάς

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι απέτρεψε πρόσφατα απόπειρα της Χαμάς να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ, η οποία κατευθύνθηκε από μέλη της τρομοκρατικής ομάδας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ, στις 15 Μαρτίου ο Ανάς Σουρμάν, Παλαιστίνιος με καταγωγή από την πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης και κάτοικος Ιορδανίας, συνελήφθη στη Ναμπλούς για υποψία συμμετοχής σε σχέδιο βομβιστικής επίθεσης, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ανάκρισή του αποκάλυψε ότι τον Δεκέμβριο του 2023 στρατολογήθηκε από τον Ιμάντ Αμπίντ, στέλεχος της Χαμάς που ζει στην Τουρκία και που επίσης κατάγεται από τη Δυτική Όχθη.

Ο Σούρμαν δέχτηκε να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας για λογαριασμό της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος, αναφέρει η Σιν Μπετ.

Ο επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας, συνεχίζει η υπηρεσία, στο πλαίσιο προετοιμασίας της επιχείρησης, μαγνητοσκόπησε μήνυμα με την τελευταία επιθυμία του, έκανε μαθήματα οδήγησης μοτοσικλέτας που θα χρησιμοποιούσε στην επιχείρηση και έλαβε χρήματα και οδηγίες προκειμένου να πραγματοποιήσει τη βομβιστική επίθεση, όπως το πού και πώς θα αποκτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό από μυστική τοποθεσία στη Δυτική Όχθη.

Η μεγάλη βόμβα, βάρους περίπου 12 κιλών, κατασχέθηκε από την Σιν Μπετ, ενώ δίπλα βρέθηκαν γραπτές οδηγίες για την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Αλλα πέντε μέλη της Χαμάς που συμμετείχαν στη συνωμοσία συνελήφθησαν επίσης, ως μέλη του «τρομοκρατικού δικτύου της Ναμπλούς».

Η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας επισημαίνει ότι η εν λόγω έρευνα «αποκαλύπτει τη διείσδυση της Χαμάς στην Τουρκία και την οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v