Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασκάρι: Η Fed πρέπει να αφήσει τα επιτόκια σταθερά για παρατεταμένο διάστημα

Το «άσβεστο μίσος» των Αμερικανών για τον πληθωρισμό σημαίνει ότι πολλοί θα προτιμούσαν να δουν μια ύφεση παρά μια άνοδο στις τιμές, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Νιλ Κασκάρι.

Κασκάρι: Η Fed πρέπει να αφήσει τα επιτόκια σταθερά για παρατεταμένο διάστημα

O αξιωματούχος της Fed, Νιλ Κασκάρι, τάχθηκε υπέρ της παραμονής των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για «παρατεταμένο» χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι μια μείωση του κόστους δανεισμού πριν τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός θα έθετε σε κίνδυνο την ευημερία των ΗΠΑ. 

Σε δηλώσεις τους στο Finacial Times, ο Κασκάρι υποστήριξε ακόμα ότι το «άσβεστο μίσος» των Αμερικανών για τον πληθωρισμό σημαίνει ότι πολλοί θα προτιμούσαν να δουν μια ύφεση παρά μια άνοδο στις τιμές. 

«Η οικονομία στις ΗΠΑ είναι σχετικά ισχυρή, η αγορά εργασίας είναι ισχυρή, ο πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα και πολύ άνθρωποι είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με την κατάσταση της οικονομίας. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στον υψηλό πληθωρισμό που βίωσαν» τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να αφήσουμε τα επιτόκια εκεί που είναι για παρατεταμένη περίοδο μέχρι να λάβουμε πολλά περισσότερα στοιχεία που να μας πείθουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ότι ο πληθωρισμός κινείται πραγματικά χαμηλότερα» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v