Νετανιάχου: Ελλιπής η ειρηνευτική πρόταση που παρουσίασε ο Μπάιντεν

Υπάρχουν λεπτομέρειες της ισραηλινής πρότασης τις οποίες δεν παρουσίασε ο Μπάιντεν, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νετανιάχου: Ελλιπής η ειρηνευτική πρόταση που παρουσίασε ο Μπάιντεν

Μετά τη δήλωση ανώτερου Ισραηλινού αξιωματούχου ότι οι όροι που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για μια πιθανή συμφωνία ομηρίας που πρότεινε το Ισραήλ ήταν «μη ακριβείς», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι υπάρχουν «κενά» μεταξύ της ισραηλινής εκδοχής και των όσων ανακοίνωσε ο Μπάιντεν.

«Η πρόταση που παρουσίασε ο Μπάιντεν είναι ελλιπής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ο πόλεμος θα σταματήσει ώστε να έρθουν πίσω οι όμηροι και μετά θα κάνουμε συζητήσεις. Υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρουσίασε στο κοινό», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι το Ισραήλ μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο για 6 εβδομάδες, αλλά δεν μπορεί να τον τερματίσει οριστικά. «Το Ιράν και όλοι οι εχθροί μας παρακολουθούν για να δουν αν θα συνθηκολογήσουμε», σημείωσε ο Νετανιάχου.

Υποστήριξε επίσης ότι πολλά από τα ρεπορτάζ για τη θέση του σχετικά με μια συμφωνία είναι «ψευδείς ειδήσεις», επισήμανε το Channel 12.

Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, o Νετανιάχου έκανε τα σχόλια στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ισραηλινής Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v