Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημάδια ανάκαμψης από την ευρωπαϊκή μεταποίηση

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, αυξήθηκε στο 47,3 τον Μάιο από 45,7 τον Απρίλιο. Ηταν ωστόσο σε συρρίκνωση ξανά.

Σημάδια ανάκαμψης από την ευρωπαϊκή μεταποίηση

Η μακροχρόνια ύφεση στη μεταποίηση της ευρωζώνης μπορεί να γύρισε σελίδα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ότι οι νέες παραγγελίες είχαν τη μικρότερη πτώση των τελευταίων δύο ετών, οδηγώντας σε βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, αυξήθηκε στο 47,3 τον Μάιο από 45,7 τον Απρίλιο. 

Ηταν ωστόσο κάτω από το όριο του 50, γεγονός που δείχνει συρρίκνωση της δραστηριότητας. Ήταν λίγο πιο κάτω από την προκαταρκτική εκτίμηση για 47,4.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί έναν σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται την Τετάρτη και θεωρείται καλός δείκτης της οικονομικής υγείας, σημείωσε άλμα από το 47,3 του Απριλίου, σε υψηλό 14 μηνών στο 49,3, αν και κάτω από την προκαταρκτική εκτίμηση 49,6.

Tην ίδια ώρα, η μεταποιητική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου επέστρεψε σε επέκταση, με τον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών μεταποίησης να διαμορφώνεται στο 51,2 τον Μάιο, σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή από τον Ιούλιο του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v