Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερολίνο: Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα κατά της Ρωσίας

Το παράδειγμα των ΗΠΑ ακολουθεί και η Γερμανία, δίνοντας το πράσινο φως για επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων σε ρωσικό έδαφος με γερμανικά όπλα.

Βερολίνο: Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα κατά της Ρωσίας

Η Γερμανία ακολούθησε τις ΗΠΑ δίνοντας στην Ουκρανία την άδεια να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος με γερμανικά όπλα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Steffen Hebestreit, εκπρόσωπος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πρόσφατα «συντονισμένες επιθέσεις» σε περιοχές γύρω από το Χάρκοβο «από θέσεις στην αμέσως παρακείμενη ρωσική συνοριακή περιοχή».

Είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες είναι πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. «Μπορεί επίσης να αναπτύξει όπλα που έχει προμηθεύσει [η Δύση], στο πλαίσιο των διεθνών νομικών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένων των όπλων που έχουμε προμηθεύσει», είπε.

Τα όπλα που έχει προμηθεύσει η Γερμανία και τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοιες επιθέσεις περιλαμβάνουν το Panzerhaubitze 2000 και τον εκτοξευτή πυραύλων Mars II.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v