Πεσμένα τα εργοστάσια στην Κίνα τον Μάιο

Σε πτώση η δραστηριότητα, αντιστρέφοντας την άνοδο του Μαρτίου και του Απριλίου. Η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ έχει δώσει έμφαση στη μεταποίηση υψηλών προδιαγραφών και σε έναν αναβαθμισμένο βιομηχανικό τομέα.

Πεσμένα τα εργοστάσια στην Κίνα τον Μάιο

Πτώση που δεν την περίμεναν έκανε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Μάιο, σύμφωνα με επίσημη έρευνα, αυξάνοντας την πίεση στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που επιδιώκουν να δώσουν ώθηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο επίσημος δείκτης διευθυντών αγορών μεταποίησης της χώρας διαμορφώθηκε στο 49,5 τον Μάιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για επέκταση και αντιστρέφοντας τις πρόσφατες αυξήσεις τον Απρίλιο και τον Μάρτιο. Μια μέτρηση άνω του 50 σηματοδοτεί επέκταση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ έχει δώσει έμφαση στη μεταποίηση υψηλών προδιαγραφών και σε έναν αναβαθμισμένο βιομηχανικό τομέα σε μια εποχή που η παρατεταμένη επιβράδυνση της αγοράς ακινήτων και η αδύναμη καταναλωτική ζήτηση έχουν επιβαρύνει την οικονομική δυναμική.

Άλλοι πρόσφατοι δείκτες δεδομένων έχουν δείξει τα αποτελέσματα αυτής της στροφής, με τη βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο να ξεπερνά τις προβλέψεις και να αυξάνεται κατά 6,7%. Οι εξαγωγές επέστρεψαν επίσης σε άνοδο τον ίδιο μήνα, εν μέσω αυξανόμενου διεθνούς ελέγχου της βιομηχανικής στρατηγικής της Κίνας και των επιπτώσεών της στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο 51,1 τον Μάιο, εξακολουθώντας να βρίσκεται σε έδαφος ανάπτυξης, αλλά μειωμένος από την μέτρηση του 51,2 του Απριλίου. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI βρισκόταν προηγουμένως σε συρρικνωτικό έδαφος από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο. Τον Μάιο, έδειξε ότι οι νέες παραγγελίες και οι παραγγελίες από το εξωτερικό ήταν σε πτώση.

"Το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης στη βιομηχανία εξακολουθεί να αφορά την εγχώρια αγορά και είναι αρκετά αδύναμο", δήλωσε ο Dan Wang, επικεφαλής οικονομολόγος της Hang Seng Bank China.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v