Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενοχος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Εγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάζεται για έγκλημα τη στιγμή μάλιστα που επιδιώκει νέα θητεία. Εχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για την υπόθεση με την Στόρμι Ντάνιελς.

Ενοχος για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία που είχε στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή μιας πορνοστάρ της Στόρμι Ντάνιελς, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2016 και για το ότι επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του. Γίνεται ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για έγκλημα τη στιγμή, μάλιστα, που επιδιώκει μια δεύτερη θητεία.

Η ομόφωνη ετυμηγορία για την υπόθεση του Μανχάταν για το «hush money» ήρθε λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα, μετά από σχεδόν δύο ημέρες συζητήσεων μεταξύ των επτά ανδρών και των πέντε γυναικών που ήταν ένορκοι.

Ο Τραμπ κάθισε με κλειστά μάτια ενώ διαβάζονταν η ετυμηγορία. Η ποινή έχει οριστεί να ανακοινωθεί στις 11 Ιουλίου.

Η ποινική δίκη, στην οποία ο Τραμπ αναγκάστηκε να παραστεί αυτοπροσώπως, ήταν η πρώτη εναντίον οποιουδήποτε πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Οι 34 κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών η καθεμία, αλλά ως δράστης για πρώτη φορά, είναι απίθανο να φυλακιστεί.

Ο Τραμπ είναι επίσης πιθανό να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας στα ανώτερα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, αλλά αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και δεν θα τον εμπόδιζε, εάν εκλεγεί, να μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος καταδικασμένος πρόεδρος ΗΠΑ.

Λευκός Οίκος: Σεβόμαστε το νόμο

Ο Λευκός Οίκος «σέβεται τον νόμο» και δεν θα κάνει «κανένα άλλο σχόλιο», περιορίστηκε να αναφέρει εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας στην ποινική δίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο αντίπαλος του κ. Τραμπ στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, πέρασε την ημέρα με την οικογένειά του —είναι η επέτειος του θανάτου πριν από εννιά χρόνια του μεγαλύτερου γιου του— και δεν έχει σχολιάσει προσωπικά την καταδίκη του αντιπάλου του μέχρι στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v