Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τραπεζική ένεση 6,9 δισ. δολ. παζαρεύει η China Vanke

Το δάνειο, εάν υπογραφεί, θα είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί σε εταιρεία στην Ασία από το 2022, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας. Η κατασκευαστική έχει δεσμεύσει ως εγγύηση περιουσιακά στοιχεία περίπου 12 δισ. δολ. για τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Νέα τραπεζική ένεση 6,9 δισ. δολ. παζαρεύει η China Vanke

Η κατασκευαστική εταιρεία China Vanke, που υποστηρίζεται από το κινεζικό κράτος, έχει γίνει το πιο πρόσφατο σημείο ανάφλεξης της κρίσης ακινήτων στην Κίνα. Βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με μεγάλες τράπεζες για δάνειο περίπου 50 δισ. γουάν (6,9 δισ. δολ.).

Εάν υπογραφεί αυτή η δανειακή συμφωνία στήριξης, θα είναι η μεγαλύτερη στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, μετά από τα 14 δισ. δολ. που είχε συμφωνήσει στην Ταϊβάν το 2022 η National Housing and Urban Regeneration Center σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το Bloomberg.

Οι συνομιλίες για τη διευκόλυνση, υπό την ηγεσία της Industrial & Commercial Bank of China, ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες αφού οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές ανέθεσαν στις τράπεζες να προσφέρουν χρηματοδοτική στήριξη στην κατασκευαστική.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία, που κάποτε θεωρούνταν υγιής παίκτης στον τομέα του real estate, ιδιαίτερα λόγω της κρατικής υποστήριξης, προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να κατευνάσει τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για τις υψηλές πιέσεις ρευστότητας που δέχεται η εταιρεία.

Η China Vanke έχει δεσμεύσει ως εγγύηση για το δάνειο που διαπραγματεύεται ακίνητα περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 80-90 δισ. γουάν, τα οποία αποτελούν μέρος ενός συνολικού πακέτου περιουσιακών στοιχείων, ύψους περίπου 130 δισ. γουάν, που ο Vanke έχει συγκεντρώσει για να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση.

Η συμφωνία υπό την ηγεσία του ICBC θα είναι το δεύτερο μέγα-δάνειο που έλαβε ο Vanke φέτος. Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες με τις τράπεζες έχουν ήδη οδηγήσει σε ένα άλλο κοινοπρακτικό δάνειο 20 δισ. γουάν που υπέγραψε ο Vanke την περασμένη εβδομάδα με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της China Merchants Bank.

Περίπου έξι έως επτά τράπεζες σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στη διευκόλυνση των $6,9 δισ. που διεκδικεί τώρα, συμπεριλαμβανομένων των China Construction Bank και Ping An Bank. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ομολόγων και άλλου ιδιωτικού χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v