Fed: Πιο απαισιόδοξες οι επιχειρήσεις για το οικονομικό outlook

Η περιοδική έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την κατάσταση της οικονομίας έδειξε ότι η απασχόληση εξακολουθεί να κατεβάζει ταχύτητα.

Fed: Πιο απαισιόδοξες οι επιχειρήσεις για το οικονομικό outlook

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται από τις αρχές Απριλίου ώς τα μέσα Μαΐου αλλά οι επιχειρήσεις έγιναν πιο απαισιόδοξες όσον αφορά το μέλλον ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό, σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της Fed. 

Η περιοδική έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την κατάσταση της οικονομίας έδειξε ακόμα ότι η απασχόληση εξακολουθεί να κατεβάζει ταχύτητα.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται περίπου κάθε έξι εβδομάδες, έρχεται σε μια στιγμή στην οποία οι φορείς άσκησης της νομισματικής πολιτικής παραμένουν αβέβαιοι για το πότε θα ξεκινήσουν τις μειώσεις επιτοκίων.

«Η οικονομική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο συνέχισε να επεκτείνεται αν και δεν ήταν οι συνθήκες ίδιες σε κάθε περιφέρεια και οικονομικό τομέα» αναφέρεται στη Beige Book, που περιλαμβάνει έρευνα σε επιχειρήσεις και στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας. «Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της οικονομίες έγιναν ελαφρώς πιο απαισιόδοξες εν μέσω δημοσιευμάτων για αύξηση της αβεβαιότητας» σημειώνεται. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v